کابینت
کابینت آشپزخانه ازجمله مهمترین المانهایی است که میتواند در زیبایی فضای داخلی خونِ نقش بسیار پررنگی داشته باشد؛ و طبیعتاً در بین علاقهمندان به زیبایی فضای داخلی استفاده از انواع کابینت با توجه به دکوراسیون منزل یکی از بااهمیتترین انتخابها محسوب میشود. بهطورکلی هر نوع کابینتی در فضای منزل مزایا و معایب خاص خود را دارد؛ اما کسی نمیتواند منکر این شود که یک انتخاب بهینه با اطلاعات کافی دربارهی آن محصول ایجاد میشود.
همچنین انتخاب یک فروشگاه معتبر که لذت یک خرید امن را نیز به کاربران بدهد، بااهمیت است و مسلماً فروشگاه فولکو ازجمله این نوع فروشگاهها است؛ بنابراین با توجه به این مقدمه شما را دعوت به مطالعه بخش آشنایی با انواع کابینت میکنیم، پس با ما همراه باشید.
انواع کابینت
انواع مدل کابینت آشپزخانه معمولاً بر اساس نوع متریالی که کابینت با آن ساخته میشود دستهبندی و نامگذاری میشوند. بر همین اساس قیمتهای متریال مختلف جهت ساخت کابینت و کمد دیواری نیز متفاوت است؛ اما بهطورکلی دستهبندی انواع کابینت به شرح زیر میباشد.
۱. کابینت ملامینه
بهطورکلی یکی از ارزانترین انواع کابینت، کابینت ملامینه است. کابینت ملامینه اصطلاحی است که برای کابینتهایی با مغزی نئوپان و روکش ملامینه به کار میرود.
البته لازم به ذکر است که بکار بردن اصطلاح ملامینه برای این نوع ورق اشتباه است، چون ورق ام دی اف معمولی هم روکش ملامینه دارد، اما درهرحال، در بازار این نوع کابینتها به کابینت ملامینه معروف هستند و منظور ورقی با مغزی نئوپان و روکش ملامینه است. بهطورکلی، نئوپان از برادههای درشت چوب، چسب و رزین ساخته میشود که تراکم کمتری نسبت به ام دی اف دارد و البته شاهد مقاومت خیلی کمتری نیز نسبت به رطوبت خواهیم بود.
۲. کابینت ممبران
کابینت ممبران یا وکیوم درواقع کابینتی با نوعی روکش پیویسی است که بر روی متریال مختلف مثل ام دی اف، چوب یا نئوپان کشیده میشود. این ورقهها عمدتاً در کابینت و در مواردی برای ساخت تخت، کمد و … استفاده میشوند. درواقع اکثر این روکشهای پیویسی بر روی ام دی اف کشیده شدهاند. معمولاً به دلیل قیمت بالا، فقط آن سمت ام دی اف که به سمت بیرون است روکش ممبران میشود و طرف دیگر با پیویسی سفید پوشش داده میشود. لازم به ذکر است که بهطورکلی ممبران ازجمله محبوبترین کابینتها محسوب میشود.
۳. کابینتهای ام دی اف
همانطور که قبلاً ذکر شد ورقهای ام دی اف شبیه ملامینه هستند (ورقی با روکش ملامینه) اما مغزی متفاوتی را شاهد خواهیم بود. مغزی این ورقها بجای نئوپان از جنس متریالی به نام ام دی اف میباشد که فشردگی بیشتری دارد. ام دی افها یکی از انواع کابینتها میباشند که از ضایعات دورریختنی چوبهای دیگر درستشده و قادرند رنگ و شکلهای متنوعی به خود بگیرند.
این نوع از کابینتها قادرند با هر سبک خانهای هماهنگ شده و جلوهای زیبا به آشپزخانه بدهند، ازاینرو در بین افراد خواهان بیشتری دارند. این نوع از کابینتها در برابر رطوبت هوا مقاوم بوده و آسیب زیادی نمیبینند و به همین علت کاربرد آنها در محیط آشپزخانه مناسب است. لازم به ذکر است که مطرح کنیم کابینت ام دی اف ازجمله کابینتهایی است که در برابر حرارت فوقالعاده مقاوم بوده و همچنین مقاومت مناسبی نیز نسبت به رطوبت دارد.
۴. کابینت با روکش چوب
برای ساخت این نوع کابینت بخشهای قابلرؤیت از ورقهای ام دی اف با روکش چوب ساخته میشود که قیمت بالاتری نسبت به موارد بالا دارند اما نسبت به کابینت تمام چوب ارزانتر میباشند. مثل بیشتر کابینتها، معمولاً یونیت (اسکلت) این نوع کابینت نیز از جنس ام دی اف میباشد.
روکش بلوط و ملچ از روکشهای پرطرفدار این طرحها هستند. بخش قابلتوجهی از هزینه اضافه این نوع کابینت مربوط میشود به اجرای رنگ پلیاستر که پس از اتمام ساخت کابینت انجام میشود.
۵. کابینت تمام چوب
از گرانترین انواع کابینت میباشد چراکه از چوب خالص برای ساخت آن استفاده میگردد که قیمت زیادی دارد. یونیت (اسکلت) کابینت در برخی موارد با متریالی مانند ام دی اف و در برخی موارد از چوب ساخته میشود. کابینتهای تمام چوبی دارای ظاهر بسیار زیبایی هستند، اما این نوع از کابینتها مدتزمان زیادی برای آمادهسازی و نصب آنها طول میکشد. این نوع از کابینتها برای کسانی مناسب میباشد که خواهان ایجاد طرحی روستیک برای خانه خود هستند. این نوع از کابینتها جلوهای زیبا و خیرهکننده به آشپزخانه میدهند و مناسب برای دکوراسیونهای کلاسیک نیز میباشند.
۶. کابینت هایگلاس
کابینتهای از جنس هایگلاس گونهای متفاوت از ام دی اف ها هستند که بسیار زیبا و شیک بوده و با سطحی براق در خدمت آشپزخانهها قرار میگیرند. این نوع از کابینتها نیز دارای قیمت بالاتری نسبت به ام دی اف های معمولی بوده و از ترکیبات رنگی متفاوتی بهره میگیرند. گفته میشود که هایگلاس خط و خش میگیرد اما این حقیقت نداشته و پاکسازی آن بهراحتی انجام میگیرد. البته باید توجه داشته باشید که به دلیل سطح براق این نوع از کابینتها در رنگهایی همچون مشکی اثرانگشت بر روی آنها بهجا میماند.
۷. کابینتهای فلزی
کابینتهای تمام فلزی این روزها تقریباً دیگر استفادهای ندارند و فقط آن دسته از کابینتهای فلزی که دارای ظاهری شیک و مدرن هستند و از جنس استیل بهره گرفتهاند هنوز محبوب میباشند. کابینتهای فلزی دارای قیمت پایینتری نیز میباشند و به همین دلیل هنوز هم اسکلت کابینتها در اکثر موارد از فلز ساخته میشود. این نوع از کابینتها اگرچه دارای قیمت پایینتری نسبت به گونههای دیگر هستند اما پس از مدتی مجدداً نیاز به رنگآمیزی داشته و یا براثر قرارگیری در رطوبت امکان زنگزدگی و پوسیدگی آنها وجود دارد؛ بنابراین در انتخاب آنها باید دقت کافی را به خرج داد.
۸. کابینت پیویسی
امروزه کابینتهای تمام پیویسی کمتر استفاده میشوند و با کابینتهای ام دی اف با روکش پیویسی کاملاً متمایز هستند. این نوع از کابینت مصنوعی بوده و دارای طرح و رنگهای بسیار متنوعی میباشند. نگهداری این نوع از کابینتها بهمراتب راحتتر از کابینتهای چوبی بوده و ساخت و نصب آنها در محل نیز راحتتر صورت میگیرد. لازم است بدانید این نوع از کابینتها دارای هزینه کمتری نیز میباشند.
از ورقهای پیویسی در ساخت کابینت سرویس بهداشتی، روشویی حمام و دستشویی و کابینت سینک ظرفشویی آشپزخانه استفاده میشود. بهطورمعمول در سایر قسمتهای کابینت آشپزخانه از کابینت تمام پیویسی کمتر استفاده میشود.
۹. کابینت فرامید
کابینت فرامید یک محصول کاملاً ایرانی است البته جنس روکش این محصول کرهای است اما در ایران پرس میشود. نمونه فرامید دارای روکش برجسته است، این برجستگیها به این جهت به وجود آمده تا مشابه کابینت طرح چوب باشد اما با هزینهای کمتر البته با این تفاوت که کابینت فرامید مثل کابینت طرح چوب ابزار خورده نمیشود. کابینت فرامید یکی از محبوبترین نمونهها برای ترکیب رنگ کابینت دو رنگ است. برند فرامید تولیدکننده صدها رنگ و طرح متنوع هستند و محصولات این شرکت از کیفیت مرغوبی برخوردار است.
سخن پایانی
در پایان امیدواریم از مطالبی که ارائه شد بهخوبی بهره برده باشید و توانسته باشیم با انواع کابینت آشپزخانه مدرن به شما در انتخاب کابینت آشپزخانه همراهی رسانده باشیم. همچنین از شما عزیزان دعوت میکنیم تا از فروشگاه اینترنتی فولکو دیدن کرده و لذت یک خرید متفاوت را تجربه نمایید.
